Index
Guidebook
Memberlist
Accountswitch
Sanctum University @sanctumuniversitySanctum University is proud to welcome the Princes and Princesses from different countries!
Sanctum Police Department @SDPInflux of robberies near Crawford's tube entrance. Call us at +361 000 012 if you notice anything suspicious.
10°CSanctum City cloudy, showers

welcome

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Welkom in Sanctum, Aetheria. Wij zijn een text-based Nederlandse RPG die plaatsvindt in het huidige jaar, in een wereld die pas recentelijk bekend is met de wereld van magie. Hun wereld verandert in rap tempo en opent zich voor ons in een wereld van plots.

Aetheria is bedoeld als een simpele RPG, maar zelfs daar is uitleg nodig. Dit guidebook bevat alle informatie die belangrijk is om een begin te kunnen maken. Omdat de RPG geen hoge rangen heeft, is er geen activiteitscheck op het forum. Ook gebruiken wij geen minimum word count, zolang je mensen iets geeft om op te reageren.

rules

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

OOC Rules

Deze RPG is bedoeld voor 16+. Besluit je onder deze leeftijd te registreren, dan valt dit onder eigen risico. Gespreks- en roleplayelementen kunnen hierbij als schokkend of ongepast worden ervaren.
Respecteer de mensen om je heen.
Het delen van schokkerende/18+ beelden op het forum of de Discord is niet toegestaan.
Dubbelposts zijn over het algemeen niet toegestaan, tenzij specifiek anders aangegeven.
Meerdere accounts zijn toegestaan, maar spam het forum niet met accounts.
Post met het juiste account in de RPG.
Het adverteren van een ander forum mag enkel in het daarvoor bestemde board.
Zorg ervoor dat je codes de layout niet breken.
Val mensen niet lastig over posten/relaties. Een herinnering/vraag om te posten is toegestaan, maar houd het daarbij.
Als er een probleem is met het beheer, kan dit worden aangekaart met het team. Het achterom klagen en het algemene verpesten van de sfeer op het forum wordt niet getolereerd.

character creation

Registreer je met de voor- en achternaam van je karakter. Voel je vrij om de naam af te korten.
Je applicatie moet worden geaccepteerd voor je mag beginnen met posten.
Voor Face Claims gebruiken we geen echte foto’s; art van alle stijlen is toegestaan.
Na het kiezen van je affiniteit, kan deze niet meer worden gewijzigd. Denk hier dus goed over na!
Karakters kunnen trauma’s hebben meegemaakt, maar houd ook hier de do’s en don’ts van mature threads aan.
Let erop dat enkel karakters binnen Aetheria geboren na 12-06-1992 en buiten Aetheria na 28-08-1996 kunnen beschikken over magie.

IC RULES

Respecteer de setting en de karakters van je mede-RPGers.
Je karakter is niet perfect en kunnen zeker geen gedachten lezen.
Het bespelen van een ander karakter, ook wel powerplay, is niet toegestaan. Je mag ook niet bepalen hoeveel schade je iemand hebt aangedaan.
Gevoelige onderwerpen moeten worden aangegeven met een trigger-warning. Lees onderstaand meer.
Wanneer je karakter te veel magie gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat deze de macht over Aether verliest. Als je te Overpowered speelt, kan het team dit (na een waarschuwing) besluiten te forceren.

MATURE THREADS: DO'S AND DON'TS

Bepaalde topics zijn verplicht een [M] in de topictitel te hebben met een duidelijke waarschuwing in de eerste post. Hierbij kun je denken aan topics met referenties naar sexuele tinten, grafische verwondingen of andere gevoelige onderwerpen. Twijfel je? Trek aan de bel bij een administrator of voeg voor de zekerheid de waarschuwing gewoon toe.

Wel:
Alcoholconsumptie en het gebruik, zonder benaming, van (soft)drugs.
Het toedoen en beschrijven van lichte verwondingen. Hevige verwondingen mogen worden benoemd. Wanneer deze worden beschreven, verdient het topic een M-tag.
Seksuele activiteiten mogen worden benoemd, maar niet beschreven. Houd het netjes en gebruik waar nodig de M-tag.

Niet:
Het beschrijven van seksuele activiteiten.
Mishandeling en zwaar fysiek geweld wordt niet gedetailleerd beschreven.
Het direct benoemen van alle drugs behalve softdrugs.

Quick Start

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Deze pagina wordt op een later moment aangevuld. Op het huidige moment kun je voor jouw vragen en suggesties terecht in de Helpdesk van de Discord.

Setting

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Het is 2022 in Sanctum, Aetheria. De technologie gaat met sprongen vooruit, de populatie groeit en op eerste gezicht leven mensen in het paradijs. Iedereen die slechts een glimp opvangt, heeft geen idee van hoe de samenleving 25 jaar geleden ontwricht is en hoe Sanctum nog steeds probeert te genezen van deze littekens.

Nadat de regering vanaf 1996 de nieuwe medicatie Essence gratis aan zwangere vrouwen beschikbaar stelde, leek er niks aan de hand te zijn. De kinderen werden gezond geboren en de medicatie zou een vitamine cocktail zijn om de weerstand van de kinderen te verhogen. Echter bleek al snel dat de kinderen van elke vrouw die Essence genomen had, gedoemd waren tot een vreselijk lot.

Vanaf 12 juni 1997 stierven de babies massaal in een paar weken tijd in vreselijke pijnen. Waar het medicijn de weerstand zou moeten verhogen van de kinderen, bleek dat het juist de hoeveelheid Aether in het lichaam zo erg verhoogde dat het uiteindelijk teveel werd voor zo'n kleine baby. Bij het sterven kwam zo’n grote hoeveelheid Aether vrij dat de aarde het niet op kon nemen. Dit had een bijzondere bijwerking. Doordat kinderen al een verhoogd niveau van Aether hadden, waren ze gevoelig voor de overflow aan Aether. Deze natuurlijke overflow, in plaats van door medicatie gestimuleerd, zorgde ervoor dat steeds meer kinderen toegang kregen tot magie.

Vanaf dat moment was de Aether ongeordend. De babies die geboren waren leken steeds grotere affiniteit te hebben met Aether en leken steeds vaker magie tot hun beschikking te hebben. Kinderen geboren na 12 juni 1992 lijken in Aetheria te kunnen beschikken tot de juiste hoeveelheid Aether om magie te beheersen. Voor de rest van de wereld geldt dit voor kinderen geboren op of na 28 augustus 1998.

Na de Essence tragedie viel de ES (Economische Socialisten) totaal uit de gratie als overheidsorgaan. Een nieuwe partij VVV (Volk voor Volk) werd naar de macht gestemd en sloeg een progressievere weg in. Het was een verademing voor Sanctum. Openbaar vervoer werd gratis, opleiding op de educatie werd gefinancierd door de overheid en magie werd langzaam deel van het dagelijks leven.

Door de beleidsmakers werd besloten dat magie juist verwelkomd moest worden. Waar de huidige generatie dit daadwerkelijk grotendeels omarmde, is er nog steeds weerstand en vrees bij de oudere generaties die in Sanctum wonen. Er is dus nog steeds werk aan de winkel.

De Universiteit van Sanctum heeft een programma gestart waar iedereen welkom is om meer te leren over Aether, magie en zelfs het beheersen van hun eigen magie. Op deze manier probeert Sanctum tot hogere acceptatie en veilig gebruik van magie in de samenleving te komen.

Aetheria

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

SANCTUM

Sanctum (/sæŋktəm/, Coshire tot 1973) is de nieuwe hoofdstad en daarbij de dichtstbevolkte stad van (West-)Aetheria. Origineel gevestigd in de 18e eeuw, groeide de stad vanaf het einde van de 20e eeuw van een vissersdorpje in een kosmopolitische metropool met een focus op de jongere generatie. Nu is Sanctum één van de wereld’s meest populaire toeristische bestemmingen. Dit kan worden toegeschreven aan Sanctum’s mix van kosmopolitische levensstijl en lokale cultuur, evenals het feit dat de stad de best bekende universiteit ter wereld heeft.

Liggende aan de westkust van Aetheria wil Sanctum het centrum van Aetheria worden. Door studeren gratis te maken en het Openbaar Vervoer gratis te maken voor een ieder die werkt of naar school gaat groeide Sanctum al snel. De stad is hierdoor relatief jong. Veel jongvolwassenen gaan hier naar de universiteit of zijn begonnen aan hun carrières. Bedrijven hebben nieuwe vestigingen gestart of proberen hun start te maken in Sanctum.

Sanctum wil het gezicht van de moderne wereld zijn en probeert daarbij veiligheid te waarborgen. Contant geld wordt hier niet meer geaccepteerd, maar vanaf 2019 is alles overgegaan op Credits op de Creditcards.

Aetheria

Aetheria (/ae̯ˈtʰe.ri.ə/) is een relatief klein land wat tot de opkomst van Sanctum dunbevolkt was en vooral bekend stond om de rijke natuur en prachtige grotten in de heuvellandschappen met wat we kennen als een gematigd zeeklimaat. De cultuur, vooral in de afgelegen dorpjes, was altijd al een reden voor toerisme. Aetheria leek een heel eigen wereld.

Sinds de opkomst van Sanctum verandert er in Aetheria meer. Dorpen groeien en ontstaan terwijl mensen zich dichtbij de grote stad proberen te vestigen. Snelwegen worden door het land aangelegd en ook het treinsysteem ondergaat continu vernieuwing.

Aether

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Aether is kort gezegd leven. Het vloeit door de aarde, door de natuur, door de dieren en door de mens. Het is als de stroom die door een machine loopt om deze te laten draaien. Men wordt geboren met Aether in hun aderen en Aether vloeit weer uit het lichaam bij het overlijden. Door sommigen wordt het dan ook de bron van leven genoemd. Voor een lange periode is Aether passief aanwezig geweest in de wereld en onopgemerkt gebleven, stromende door de (onzichtbare) Leylines die door de aarde lopen.

Echter heeft jaren geleden een tragische gebeurtenis in Aetheria ervoor gezorgd dat een groot overschot van Aether is vrij is gekomen (Zie History). Waar dit overschot normaliter weg zou vloeien, was de Aether in zulke hoge concentraties aanwezig dat de wereld voor altijd zou veranderen. Het begon eerst in Aetheria, maar spreidde zich over de jaren al snel uit.

De kinderen, die normaal al gevoeliger waren voor Aether dan de volwassenen, namen het excess van Aether in zich op. Dit overschot aan levensenergie, zorgde ervoor dat deze kinderen in contact komen te staan met energieën waar het gewone volk nog nauwelijks weet van had. Kind na kind leek ineens in contact te staan met krachten die enkel beschreven konden worden als elementaal. Al snel werd dit een ‘ontwaking’ genoemd in de volksmond en de magie gebruikers ‘conjurers’.

Waar de overheid en de conjurers hun uiterste best te doen om een positief beeld neer te zetten van magie, blijft er in zekere kringen weerstand tegen deze nieuwe ontwikkelingen. Voor sommige mensen is het gelinkt aan het trauma van de gebeurtenis wat de magie heeft doen ontstaan, voor anderen is het simpelweg het onbekende. Binnen dorpen en in de armere wijken zie je vooral vooroordelen over magie, maar elke dag dat men over straat loopt kun je een verkeerd iemand treffen.

Desondanks, met veel educatie, gratis opleidingen over magie op de universiteit en een vrij uitgebreide campagne vanuit de overheid en conjurers wordt magie steeds wijder geaccepteerd binnen Aetheria.

Awakening

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Mensen die ontwaakt zijn en in verbinding staan met hun element, zijn in staat om Aether aan te roepen en deze energie om te zetten in magische energie behorend aan hun element. Hiermee zijn ze in staat om hun omgeving te beïnvloeden.

Dit betekent echter niet dat dit vanzelf komt, want alles staat of valt met controle over je eigen Aether. Waar men een natuurlijke affiniteit heeft tot hun element, is het inzetten van magie een proces wat veel energie, oefening en geduld kost. Voor mensen die veel bezig zijn met hun Aether, wordt het steeds eenvoudiger om hun magie aan te roepen, met een lichaam die steeds meer gewend raakt aan het gebruik van Aether.

Aether Control Device (ACD)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Met zoveel Conjurers in de wereld moest er een manier zijn om deze krachten te onderdrukken. Dit is uitgevonden in de vorm van een polsband. De magie die normaal de wereld in gestuurd zou worden door de Conjurer als deze het zou gebruiken, wordt door de bracelet terug opgenomen. Zelfs de magie die Conjurers onbewust gebruiken, wordt hiermee onderdrukt. Dit zorgt echter voor sommige voor enkele nadelige effecten. Zo zijn Conjurers met een affinity voor Ice of Fire niet langer in staat hun eigen temperatuur te regelen.

Waar de meeste Conjurers liever met hun magie door het leven gaan, zijn er enkelen die verkiezen om dit bandje altijd te dragen. Er zijn echter plekken waar het verplicht is zo’n bandje te dragen. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden, pretparken, overheidsgebouwen en andere druk bevolkte plekken.

Affinities

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Iedereen wordt geboren met een affinity voor een van de zes elementen: fire, water, earth, air, lightning of ice. De een heeft het beter door dan de ander, en er bestaat naast het ‘ontwakenen’ van je aether geen mogelijkheid om met 100% zekerheid vast te stellen wat je affiniteit is.

Alhoewel het concept ‘Aether’ al vanouds is, is er geen moderne verklaring voor affiniteiten, en waarom de een een affiniteit heeft voor ijs en de ander voor vuur. Sterker nog, tot zo’n dertig jaar terug wist niemand überhaupt van deze affiniteiten af. Sinds de spreiding van magie duiken er echter elke dag nieuwe artikelen op zonder veel wetenschappelijke feiten. Het ene artikel spreekt van een genetische achtergrond, het andere van de positie van de leylines bij je geboorte.

Een affiniteit voor een element wordt vaak gekoppeld aan bepaalde stereotypes. Zo wordt een vuur affiniteit vaak gekoppeld met een heethoofd en beschrijven mensen die zich identificeren met een aarde affiniteit zich als ‘down-to-earth’. Echter, waar het zich bij de een heel duidelijk uit, kan het bij de ander juist compleet de andere kant op liggen. Het is zeker geen must om karaktereigenschappen of zelfs uiterlijke eigenschappen te hebben die herleid kunnen worden naar je affiniteit voor een element.

Wanneer Aether in iemand ontwaakt ontstaat er magic (-kinesis). Ondanks dat iedereen een bepaalde affiniteit heeft voor een element zal het niet bij iedereen verder ontwaken. Waarom dit bij de één wel gebeurt en de andere niet is een groot mysterie waar wetenschappers tot op heden nog steeds achter proberen komen. De mensen die ‘ontwaken’ worden ook wel Conjurers genoemd.

Conjurers krijgen controle over hun element en bepaalde krachten die daaraan gelinkt zijn. Het gebruik hiervan vereist echter de nodige training en komt niet vanzelf. Er kunnen jaren aan voorbij gaan voor iemand volledige controle verkrijgt over alle aspecten van zijn element. Daardoor is het haast vanzelfsprekend dat iemand die net Awakened is, geen controle heeft over de nieuwe krachten die hij bezit.

Fire (Pyrokinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Mensen met een fire affinity worden vaak gestereotypeerd als ‘heethoofden’, maar dat is niet het enige wat gelinkt wordt aan een fire affinity. Zo kan je een fire persoon herkennen aan de termen ‘ik heb het koud’ en ‘kan de verwarming omhoog’. Jazeker, je typische fire persoon snakt altijd naar warmte, en doucht met veel liefde op graadje 50. Ze zijn in hun nopjes in de zomerperiode, en waar menig persoon zich verschuilt achter dichte gordijnen en een ventilator, zal het niet gek zijn om de fire persoon buiten te spotten, wellicht zelfs in een dik vest. “Ik heb het koud”, zeggen ze dan, wanneer ze ook maar het geluid van je ventilator horen.

Pyrokinesis

De kracht om vuur te besturen. Deze mensen kunnen vuur creëren en warmte toevoegen en onttrekken aan hun omgeving. Immuun tegen de hitte, zoeken deze mensen het vaak op. Zij zijn zomers het sterkst en voelen zich energieker op een warme dag.

Heat Vision: het zien en detecteren van hitte door middel van infrarood.
Future Sight / Fortune Telling: vuur conjurers kunnen de toekomst naar voren brengen in vlammen. De beelden die de vlammen vertonen zijn ter interpretatie van de fire conjurer zelf.
Temperature Control: het ontnemen en aanvullen van hitte.
Heat Resistance: tegen enorme hittes bestendig.

Water (Hydrokinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Het ene moment sireen en kalm, het andere moment chaotisch en woest. Mensen met water affiniteit zijn wisselvallig at best, zoals de zee, het ene moment waterstil, het andere moment torenhoge golven. Maar snijd ze niet over een kant, want onder dat oppervlakte, ligt een ongekende diepte. Er wordt gespeculeerd dat mensen met een water affiniteit niet snel last hebben van ziekte, moge het een verkoudheid of een griep zijn, een water persoon staat al gauw weer op zijn benen. Zoals water, is hij immer flexibel, en zal hij altijd weer terugkeren in zijn gezonde staat.

Hydrokinesis

Verhoogde affiniteit met water. Mensen met dit element kunnen zuurstof onttrekken aan het water om te ademen, de beste wedstrijdzwemmers nog jaloers maken en ontzettend lang dorst weerstaan.

Healing: Door de helende krachten uit water te trekken, zijn ze in staat om wonden te genezen. Hoe groter de wonde, hoe meer kracht en concentratie vereist wordt.
Onzichtbaarheid: Water reflecteert licht. Door middel van het ‘besturen’ van water om licht in een bepaalde vorm te reflecteren, kan een hydrokinesis conjurer voor onzichtbaarheid zorgen.
Teleporteren: Deze conjurers kunnen hun lichaam enkele meters in water-vorm ‘werpen’, wat lijkt op teleportatie. Hiervoor moeten ze water vinden of water creëren op de plek waar ze heen willen en een laag water om zich heen vormen om dit te kunnen doen.
Breathing underwater: Door de natuurlijke O2 uit het water te halen, zijn ze in staat om een lange tijd onderwater te ademen

Ice (Cryokinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Koud en onverschillig, het kan een ijs persoon echt weinig boeien wat je van ze vindt. Ze gaan met een pokerface door het leven, en lijken niet bepaald spraakzaam te zijn. Wanneer ze zich ergens toe zetten, kunnen ze mentaal en fysiek tot grote hoogtes gaan, maar, let op, want de ijs persoon zal niet rushen naar zijn doel. Voor eeuwig traag, zal een ijs persoon zich als een schildpad naar zijn doel wenden. Eens in de zoveel tijd zullen ze diep zuchten, zoals een gletsjer die ineenvalt door global warming ™, en melden dat het “wel heel erg warm is vandaag”. Hoe bedoel je? Het is hartje winter.

Cryokinesis

Individuen met een affiniteit voor het element ijs zullen nooit bang hoeven zijn voor kou. Ze kunnen kou toevoegen/onttrekken aan hun omgeving en veel lagere temperaturen aan dan hun medemens.

Time freeze: het vertragen of tijdelijk stopzetten van tijd. Denk aan het stoppen van objecten door in deze omgeving te vertragen.
Heat vision: het zien en detecteren van hitte door middel van infrarood.
Temperature control: Het ontnemen en aanvullen van kou. Met cryokinesis kunnen conjurers temperaturen tot ver onder het vriespunt bereiken, of deze temperatuur juist terug opbrengen naar kamer temperatuur.
Healing: Koud wellicht, maar een laag ijs kan diepe wonden genezen in een mum van tijd.
Cold resistance: Zijn bestand tegen extreem koude temperaturen, hierdoor echter vatbaarder voor warme temperaturen

Lightning (Electrokinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

“Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, dat is het niet. Het is een lightning persoon wie langs je door schiet. Als er iemand bestaat met veel energie, dan is het de lightning persoon wel. Je zal je veelal afvragen “slaapt hij wel?” of “wordt hij ooit moe?”, en het antwoord is simpelweg: nee. Het zijn stuiterballen die van hier tot aan het einde van de horizon kunnen doorgaan, altijd paraat, altijd aan. Zoals bliksem zijn ze onvoorspelbaar en soms zelfs chaotisch, moeten hun energie ergens ontladen, tot het op is.. en dan.. is het ook echt op. Hey, je kan niet altijd met dezelfde batterij doen, toch?”

Electrokinesis

Mensen die in nauw contact staan met het element elektriciteit en zijn in staat dit te besturen. Ze kunnen statische elektriciteit opwekken en hebben een goed gevoel voor alle apparaten en stroomvelden om hen heen.

Speed: het verhogen van eigen snelheid
Heightened senses: Het aanvoelen van energievelden en daarmee de eigen zintuigen scherper af te stellen
Force Field: Het opstellen van een krachtveld die anderen bij je weg houdt
Storm/weather manipulation: Het aanvoelen van slecht weer. Tevens het veilig zijn in onweersbuien.
Magnetism: Het aantrekken en afstoten van metalen voorwerpen
Machine manipulation and detection: Het totaal lamleggen van machines door kortsluiting. Ook voelen ze elektrische apparaten aan vanaf enkele meters afstand.

Earth (Terrakinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Down-to-earth, serieus, en misschien een beetje saai. Je typische Earth persoon wordt ook wel eens omschreven als de ‘steunpilaar’ van de wereld, wie haar brede schouders maar graag onder een zware uitdaging steekt. Er wordt gezegd dat mensen met een Earth affinity niet snel wonden of blauwe plekken oplopen, wellicht is hun lichaam sterker dan dat van anderen, of ze zijn gewoon niet zo roekeloos als de rest. Ik kijk naar jullie, fire en air personen.

Terrakinesis

De kracht om in sterkere connectie te staan met de aarde en flora die erin leeft. Deze mensen staan zo nauw in contact met moeder natuur en de aarde dat via de aarde dingen aan kunnen voelen en de flora kunnen ondersteunen.

Past sight: Aether is overal, het neemt op wat er gebeurd. Mensen met terrakinesis kunnen de aether in de aarde en planten opvangen, en naleven wat er is gebeurd. In sommige gevallen kan dit onprettig voelen.
Durability: net zoals een steen is er veel kracht nodig om ze te breken. Hun lichaam minder delicaat als een normaal persoon, maar is krachtiger en steviger waardoor ze minder snel verwondingen oplopen.
Alchemy: de kracht om magie uit de natuur te gebruiken. Waar een chamomile voor de normale mens kalmerend werkt, is dat slechts een hint van het ware, magische effect. Deze conjurers kunnen planten gebruiken om te helen en, uiteraard, voor andere doeleinden.
Seismic Sound: trillingen in de aarde kunnen opgevangen worden doormiddel van terrakinesis. Iemand met terrakinesis kan leren iets te ‘voelen’ aankomen, nog voordat ze het met een van de andere zintuigen waarnemen.
Nurturing plants: Aarde brengt leven aan verschillende soorten flora. Mensen met terrakinesis kunnen planten ondersteunen in hun groei. Natuurlijke groene vingers!
Connection to animals: Mensen met terrakinesis voelen intuïtief aan wat een dier voelt en hoe je die het beste kan benaderen.

Air (Aerokinesis)

UPDATED: 18.07.2022 BY ADMIN

Air personen gaan met de flow mee, ze zijn flexibel en atletisch, en laten dat maar al te graag zien. Je kan ze omschrijven als relaxed en kalm, een vriendelijk zomerbriesje. Totdat de wind ineens omslaat, en dan kan je maar beter achter iets stevigs schuilen, in de hoop dat het niet ontaard wordt door de tornado die op je los wordt gelaten..

Aerokinesis

Mensen die de kracht van de wind achter zich hebben staan. Deze mensen kunnen de lucht zelf inzetten om sneller te bewegen, stiller te bewegen en zichzelf hoger in de lucht te krijgen van wie dan ook.

Speed control: Het ontnemen en aanvullen van snelheid. Door gebruik te maken van wind kunnen ze snelheid achter zichzelf, objecten of anderen laten toenemen of afnemen.
Acrobatics: Met wind onder hun voeten en rond hun ledematen kunnen deze conjurers hun bewegingen compleet beïnvloeden. Hoge sprongen, salto’s en andere acrobatische bewegingen zijn voor hen een fluitje van een cent. Zelfs zweven lukt deze conjurers met genoeg focus.
Sound: Zonder lucht is er geen geluid. Deze conjurers kunnen geluid manipuleren door het versnellen of vertragen van luchtdeeltjes. Zo kunnen ze geluid versterken of verzwakken, of zelfs compleet wegnemen. Ook zijn ze in staat om geluid verder of korter te laten reiken.
Illusions / Lucht Spiegeling: Licht, en dus ook zicht, wordt verplaatst door de lucht. Conjurers kunnen de lucht omvormen om illusies te tonen, of het licht zelfs compleet aan de lucht te ontnemen. Zo kunnen ze het zicht van anderen beïnvloeden, maar ook de vorm van objecten veranderen of compleet laten verdwijnen.
Enhanced senses: Het aanvoelen van trillingen in de lucht. Aerokinesis conjurers kunnen door middel van trillingen iets sneller voelen of horen aankomen.