Index
Guidebook
Memberlist
Accountswitch
Sanctum University @sanctumuniversitySanctum University is proud to welcome the Princes and Princesses from different countries!
Sanctum Police Department @SDPInflux of robberies near Crawford's tube entrance. Call us at +361 000 012 if you notice anything suspicious.
10°CSanctum City cloudy, showers

Misty Day
Messages : 7
IC Posts : 2
Misty Day


Misty Day


Full Name Misty Day
Age 23
Date of Birth 04-04-1999
Sex Female
Sexuality Confused
Affinity Lightning
Magic Electrokinesis
Occupation Police officer (rookie)

InsideMisty is een verlegen vrouw die een rasechte introvert is. Ze bewaart graag de vrede en heeft een hekel aan conflicten. Ze is snel bang en kiest er dan liever voor om een ander haar probleem te laten oplossen. Ze kan erg impulsief zijn en is emotioneel aangelegd, waardoor ze vaker met haar hart denkt dan haar hoofd.


Outside
History


Early childhood
Op achtjarige leeftijd is Misty geadopteerd. Ze heeft nog veel herinneringen aan haar oude familie maar praat er niet graag over. Misty groeide op in het westelijke deel van Richmond en ging naar de lokale basisschool en later ook middelbareschool. De jaarlijkse vakanties naar Tanglewoods om te gaan kamperen waren de enige keren dat Misty echt de stad verliet. Zo had ze het graag. Ze bleef graag rond dezelfde plekken die ze goed kende. Ze was na school vaak buiten te vinden met haar beste vriend Miko, wie ook haar buurjongen en tevens klasgenootje was. Ze was een beetje het buitenbeentje omdat ze met Miko optrok vanaf het moment dat ze in de klas kwam. Miko was met zijn ongezonde interesse in treinen en Star Trek en vreemde maniërisme het doelwit van de klas om te pesten en juist daarom trok Misty zo naar hem toe. Ze raakten al snel goed bevriend samen en deden vanaf dat moment alles samen. Miko’s ouders waren vooral blij dat hij eindelijk een vriendje had gemaakt na negen jaar en omdat ze ook nog eens buren waren, maakte dat de situatie alleen maar gemakkelijker voor de jongen.

Teens
Helaas moest Misty afscheid nemen van Miko toen ze beiden naar de middelbareschool gingen. Miko ging naar het speciale onderwijs en Misty naar de lokale middelbareschool. Ze was een erg verlegen en socially awkward meisje die een beetje uit de pas liep en nu zelfs het doelwit werd van pesterijen. Het waren moeilijke jaren die haar zelfvertrouwen een grote knauw gaven en in die  tijd kreeg ze ook weer contact met haar biologische ouders. Ze hadden het ouderschap over haar ontzegd gekregen door een rechter nadat haar vader de bak in was gedraaid voor een licht vergrijp en aan het licht kwam dat haar moeder al geruime tijd geen belastingen meer betaalde en nauwelijks thuis was. Met geen verdere familie om bij te wonen nu dat beide ouders in de gevangenis zaten, kwam Misty in het systeem. Ze kreeg pas later te horen dat ze permanent ergens anders zou gaan wonen maar heeft nooit verteld gekregen waarom. Dolblij dat haar vader weer contact wilde hebben, nam ze zijn verzoek tot contact gretig aan maar niets leek echt zoals het hoorde. Hij kwam vaak te laat voor afspraken of helemaal niet en gaf haar was shady adviezen waar een tiener van zestien weinig mee aankan. Haar adoptieouders keurde het contact niet af maar waren er ook niet erg blij mee. Misty zag de situatie door rooskleurige glazen en merkte alle rode vlaggen niet tot het te laat zou zijn een paar jaar later.

Ze kwam voor een groot obstakel te staan toen ze in haar laatste jaar op school werd gepresenteerd met de beroepskeuze. Een speciale klas van zes lessen werd ervoor gegeven en was bedoeld voor de leerling om te kunnen ontdekken wat je precies wilde doen ná dat je je examen had gehaald. Misty vond geen enkele richting leuk en struggelde enorm met haar toekomstplannen. Toen ze haar examen had gehaald, besloot ze eerst een tussenjaar te nemen om bij te komen en te oriënteren. Haar vader nodigde haar uit om bij hem te komen wonen voor de gehele zomervakantie en Misty nam die aan. Haar adoptieouders probeerde haar nog te waarschuwen maar Misty negeerde hun advies. Ervan overtuigd dat ze zelf oud genoeg was om beslissingen te maken. Het bleek al snel dat haar vader over alles had gelogen. De mooie loft waar hij in zou wonen was een kraakpand waar hij ‘tijdelijk woonde omdat zijn loft werd gerenoveerd’. Hij viel al snel terug in zijn oude gewoontes en werd een enorm slechte invloed op zijn dochter. Hij gaf haar vrijheden die ze nog nooit had gehad en nam haar mee naar kermissen en attractieparken maar verdween dan zelf altijd na een kwartiertje om dronken terug te komen aan het einde van de dag. Misty nam een vakantiebaantje om bezig te blijven. Ondanks alles, zocht Misty de acceptatie van hem en veegde ze al zijn tekortkomingen onder het tapijt. Ze was zelfs dolblij toen hij vroeg of ze weer bij hem kwam wonen. De allerlaatste dag van de vakantie had ze haar besluit al genomen en zou ze haar koffers gaan pakken om al haar spullen van haar oude huis terug naar die van haar vader te brengen. Maar hij was nergens te bekennen meer en had bovendien al het geld meegenomen die Misty had verdiend met haar baantje.

Young adult
Uiteindelijk begon Misty aan de politieopleiding toen ze na een paar jaartjes werken genoeg geld ervoor had verdiend. Het was een zware opleiding en vrijwel iedereen die ze sprak verbaasde zich over haar besluit. Het leek regelrecht tegen haar eigen principes in te lopen om een baan bij de politie te willen. Verlegen Misty die stotterde als ze nerveus was en graag op de achtergrond bleef, leek niet het type om met een revolver te gaan rondzwaaien. Bovendien had de inspecteur een hekel aan haar omdat ze het nichtje was van Casimir, wie kort na haar officiele inzwering tot agente was aangehouden voor een moord die hij niet gepleegd had. De inspecteur was bitter over de dood van zijn dochter en ging eindeloos achter de familie aan. Hoewel zij gedeeltelijk uit de vuurlinie was omdat ze per slot van rekening niet bloedverwant was aan Casimir, zorgde hij ervoor dat Misty van agent werd gedegradeerd naar surveillant in een laatste poging zijn kleinzielige bitterheid te kunnen uiten. ‘We willen immers niet een familielid van die smeerlappen met een wapen vertrouwen, of wel soms?’ had hij gezegd.Character sheet
Icon:
Relationship:
Magic: Electrokinesis
Nickname:
Age: 23 Y
Occupation: Surveillant (politie)